Det är trettio år sedan Cerid Redovisningsbyrå grundades i Lund av Cecilia Assarsson och Ingrid Magnusson. Efter många år av kvalificerad redovisning och ekonomisk rådgivning är det nu dags för företaget att ta nästa steg i utvecklingen genom att införlivas med Procendia, specialister på redovisning och ekonomistyrning, också beläget i Lund.

– Det är ett naturligt steg i företagets utveckling, säger Cecilia Assarsson, auktoriserad redovisningskonsult SRF, grundare till Cerid.

– Framtidens redovisningsverksamhet kräver kraftfulla resurser, inte minst vad det gäller de digitala lösningarna. Där vet jag att vi har valt helt rätt partner med Procendia – som besitter djupa kunskaper på bland annat detta område.

Personalen från Cerid Redovisningsbyrå finns från den 1 december i Procendias lokaler på Företagsvägen i Lund, just vid Nova köpcenter i västra Lund, med goda parkeringsmöjligheter för kunderna.

– Samgåendet innebär också att vi får generellt sett bredare kompetens och större resurser – utan att göra avkall på vårt adelsmärke: att se, förstå och tillgodose kundens behov på bästa möjliga vis, säger Cecilia.